En av cellulosaisoleringens vanligaste användningsområde är vindsutrymmet

Cellulosa är ett välbeprövat material för isolering vid byggnation och underhåll som har ett brett användningsområde och är i huvudsak avsedd för ljud- och värmeisolering vid både renovering och nybyggnation i alla typer av byggnader.

Det finns många fördelar med cellulosaisolering.

Cellulosa

Cellulosa är en av de vanligaste organiska substanserna i naturen och finns i huvudsak i växternas cellväggar vilket bl.a. gör cellulosaisoleringen till ett väldigt bra val i miljösynpunkt.

Cellulosa är idag en av världens vanligaste byggnadsmaterial oavsett om det gäller möbler, husbyggnation eller energibesparing. Man kan säga att cellulosa är naturens egen byggsten.

Cellulosan används självklart även på andra områden i vårat samhälle som tidningar och pappersprodukter, färgindustrin och faktiskt även i läkemedel. Så cellulosans användningsområde är lång.

Eftersom cellulosan tillhör en av naturens egna byggstenar så är det svårt att tänka sig ett mer miljövänligare eller något ett mer förnyelsebart material än det vi har i vår egen natur och skog samt även i vårat hav som i t.ex. alger.

När man pratar om miljö och energibesparing så gäller det lösullsisolering med cellulosa som idag blir allt vanligare.

Cellulosaisolering närbild

Cellulosaisolering

Idag forskar man en hel del på just cellulosan och dess användningsområde för nya produkter. Vi på ekocell nöjer oss med cellulosans energibesparande egenskaper genom att tillverka en egen cellulosaisolering som är ett bra och miljövänligt alternativ med en utmärkt isoleringsförmåga mot kyla, ljud, fukt och brand.

Isoleringsmaterialet används som värmeisolering på snedtak, vindar, i väggar, mellanbjälklag och som isolering på golv.