Ekocell miljövänlig cellulosaisolering

Cellulosaisolering och miljö

Vad är miljövänlig isolering? Kretsloppstänkande och miljö är en del av vår affärsidé. Anledningen är att vi människor förbrukar mer resurser än jorden har och i vårt moderna samhälle använder vi allt mer energi och har höga krav på komfort.

Det är därför det är så viktigt att vi inte använder mer naturresurser än vad som är hållbart för framtiden. Cellulosaisolering är en mer miljövänlig isolering som är bättre för vår miljö.

Naturresurs

En viktig del för världens naturresurser är energianvändningen. För att inte använda mer naturresurser än vad som är hållbart måste vi människor bli lära oss att bli effektivare och ta tillvara på våra resurser och återvinna istället för att kasta.

Cellulosaisolering är en av lösningarna eftersom den till stor del produceras av material som ändå skulle gå till spillo i vårt samhälle, dvs. ocirkulerat returpapper.

Miljövänlig isolering i bostaden

Det finns ett antal stora skäl till att energieffektivisera fastigheter och privatbostäder. I dagens moderna värld finns det inte bara ett stort behov av att fokusera på energieffektivitet för att minska uppvärmningskostnaderna p.g.a. av dagens ständigt ökande elpriser, utan även att använda biologiska nedbrytbara eller återvinningsbara produkter.

Därför är cellulosaisolering en oslagbar resurs som isolering för bostäder. Förutom sin fantastiska isoleringsförmåga är cellulosaisoleringen en naturprodukt som är biologiskt nedbrytbar och som dessutom återvinns av tidningspapper. En win-win situation både för människan och naturen.

Miljövänliga isoleringsmaterial av cellulosa passar också väldigt bra vid renoveringar av äldre hus där nya byggmaterial skall fungera ihop med den traditionella byggtekniken där man inte använde tätskikt av plast.

När man ska isolera väggar och tak väljer man därför hellre isoleringsmaterial med naturfiber som cellulosa.

Mindre miljöpåverkan

Ett miljövänligt isoleringsmaterial ska precis som all annan isolering på marknaden ha god värmeisolerande förmåga. För att vara miljöanpassad ska den inte innehålla skadliga fibrer eller skadliga kemikalier.

På ekocell strävar vi därför hela tiden efter att vara en del av kretsloppstänkandet och kunna producera miljövänlig cellulosaisolering som bidrar till en effektivare energiförbrukning med mindre miljöpåverkan.